Saattohoitokoti

Diakonialaitoksen Saattohoitokoti on vaativaa saattohoitoa toteuttava yksikkö Satakunnan alueella.  Tarjoamme inhimillistä ja turvallista hoitoa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden kodinomaisessa ympäristössä.

Saattohoitoon tullaan joko lääkärin lähetteellä oman kunnan maksusitoumuksella tai itse maksaen. Hoitopäivän hinta määritellään potilaan tarvitseman hoidon perusteella. Olemme Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Porin Perusturvan palliatiivisen ja erityistason saattohoitopalvelun palveluntuottaja. Autamme tarvittaessa jatkomaksusitoumuksen saamisessa.


Potilaiden hoito

Potilaamme saavat yksilöllistä ja laadukasta hoitoa sekä turvallista ja jatkuvaa oireiden lievitystä. Potilasta hoitavat oirehoitoon ja saattohoitoon perehtyneet lääkärit, sairaanhoitajat ja perushoitajat. Heidän lisäkseen moniammatillisessa työryhmässä toimivat tarpeen mukaan sosiaaliohjaaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, psykologi, diakonissa, seksuaalineuvoja ja virikeohjaaja. Myös papin ammatillinen apu on käytettävissä.

Moni parantumattomasti sairas pelkää erityisesti kipuja. Diakonialaitoksen Saattohoitokodissa kivun hoito on ensisijaisen tärkeää ja siihen on olemassa monia tehokkaita hoitokeinoja. Saattohoitokotimme antama oirehoito ja saattohoito perustuvat tutkittuun tietoon, erikoisosaamiseen ja pitkään kokemukseen.


Saattohoitokodin tilat

Saattohoitokodin potilashuoneet ovat viihtyisiä ja hyvin varusteltuja yhden hengen huoneita. Huoneissa on televisio, jääkaappi, pehmeä nojatuoli, erikoisvuode ja tilanteen vaatiessa motorisoitu ilmakennopatja. Omaisilla on halutessaan mahdollisuus yöpyä joko potilaan luona tai eri huoneessa. Diakonialaitoksen luonnonkaunis ympäristö ja talon monipuolinen vapaa-ajan ohjelma ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä.


Yhteystiedot

Diakonialaitoksen Saattohoitokoti
Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori

Hoitajat, 044 705 2223
Saattohoitokodin lääkäri, 044 705 2155

Diakonialaitoksen Saattohoitokoti on palliatiivisen lääketieteen erityiskoulutusyksikkö. Toimintajärjestelmämme perustuu ISO 9001:2015 sertifikaattiin.