Asiointi- ja ulkoiluapu

Kotihoitopalvelusta on mahdollisuus saada apua, jos asioiden hoitaminen yksin kodin ulkopuolella on hankalaa. Työntekijämme voi käydä asioilla asiakkaan puolesta tai matkaan voidaan lähteä yhdessä hänen kanssaan. Ulkona liikkuminen ja asioiden hoitaminen auttavat oman toimintakyvyn ylläpitämisessä, mikäli se on voinnin puolesta mahdollista.

Diakonialaitoksen Kotihoitopalvelu

Pori, Ulvila: Toimisto 044 705 2161
Rauma: Toimisto 044 705 2285


Kauppa- ja asiointiapu

Kotihoitopalvelun työntekijä voi hoitaa mm. kaupassa ja apteekissa asioinnin tarpeen mukaan. Asiointiapu voi olla säännöllisesti sovittua tai tilapäistä esim. sairauden aikana tai sairaalasta kotiutuessa. Asiakas laatii itse listan ostoksista ja työntekijä käy sen hänen kanssaan läpi ennen asioille lähtöä. Asioida voidaan missä kaupassa tahansa asiakkaan toiveiden mukaan. Asiakas voi lähteä myös itse mukaan asioille.


Saattopalvelu

Jos yksin kulkeminen tuntuu epävarmalta, on mukavampi liikkua yhdessä luotettavan saattajan kanssa. Kotihoitopalvelusta on mahdollisuus saada saattaja mukaan esim. lääkärin vastaanotolle, kirjastoon tai erilaisiin tapahtumiin, asiakkaan toiveiden mukaan.


Ulkoilu

Ulkona liikkuminen tuo virkeyttä ja hyvää oloa. Jos yksin ulos lähteminen tuntuu hankalalta tai epävarmalta, on kotihoitopalvelusta mahdollisuus saada avustaja mukaan. Kävellessä tai pyörätuolin kanssa ulkoiltaessa mieli usein piristyy ja raitis ilma virkistää.