Fysioterapia

Tarjoamme monipuolisia fysioterapiapalveluita, kuten allasterapia, painotuettu kävelykuntoutus, hieronta, lymfaterapia, vyöhyketerapia, asentohuimaushoito ja kinesioteippaus. Fysioterapiassa pyritään saavuttamaan paras mahdollinen toiminta- ja liikkumiskyky yksilölliset voimavarat, rajoitteet ja toimintaympäristö huomioiden. Fysioterapia voi olla esimerkiksi ennaltaehkäisyä, akuutin ja kroonisen kivun hoitoa, toipumisvaiheen kuntoutusta, pysyvän vamman kuntoutusta tai toimintakykyä ylläpitävää fysioterapiaa.

Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itse maksaen. Käytössämme on myös Porin perusturvan palvelusetelisopimus. Meiltä saa kuntoutusta myös Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelusetelillä, Fysipartnersien sekä Valtionkonttorin kautta. Toteutamme pitkäaikaissairaiden fysioterapiaa mm. Kelan ja vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla. Meiltä voit myös hankkia lahjakortteja.

Fysioterapiapalveluita on saatavilla Porissa Yrjönkadulla ja Metsämiehenkadulla. Fysioterapiaa on saatavana myös kotikäynteinä. Palvelukielinä myös englanti, ruotsi ja saksa.

 • Fysioterapia
 • Hieronta
 • Lymfaterapia
 • Vyöhyketerapia
 • Muut hoidot

Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on saavuttaa ja ylläpitää paras mahdollinen toiminta- ja liikkumiskyky ottamalla huomioon henkilön voimavarat, rajoitteet ja elinympäristö. Terapiamenetelminä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta sekä erilaiset harjoitteet liikunta- ja kuntosalilla tai terapia-altaassa.

Kelan vaikeavammaisten lääkinnällisestä avoterapiasta löydät lisätietoa täältä.

Allasterapia

Allasterapia on fysioterapiaa jossa käytetään hyväksi veden vastusta ja kehoa kannattelevia ominaisuuksia. Vesi mahdollistaa erilaisia tasapaino- ja kävelyharjoituksia, jotka eivät välttämättä muuten onnistuisi. Veden kelluttava ominaisuus keventää nivelten, jänteiden ja lihasten kuormitusta. Terapian tavoitteena on toimintakyvyn kehittäminen ja ylläpitäminen.

Painotuettu kävelykuntoutus

Painotuetussa kävelykuntoutuksessa liikkumista kevennetään kattoon kiinnitettyjen valjaiden ja tukiliivin avulla. Tämä mahdollistaa kävelyn sekä seisten tehtävät harjoitukset myös henkilöille, jotka eivät pysty tukeutumaan alaraajoihinsa. Kuntoutujan ei tarvitse kannatella itse koko kehonsa painoa ja ilman kaatumisriskiä harjoittelu on myös turvallista.

Kuvagalleria

Hieronta

Hieronta on kaikenikäisille sopiva, rentouttava pehmytkudosten hoitomuoto, joka lievittää lihasperäisiä vaivoja ja aktivoi elimistön omia parantavia mekanismeja. Hieronnan avulla voidaan vähentää lihaskireyttä ja -jäykkyyttä, lievittää kipuja sekä lisätä nivelten ja nikamien liikkuvuutta. Lihas- ja hermokudosten rentoutuessa lihasjännitykset vähenevät ja liikkuvuus lisääntyy. Myös aineenvaihdunta ja verenkierto vilkastuvat – unohtamatta hieronnan rentouttavaa vaikutusta.

Lymfaterapia

lymfaterapia

Lymfaterapia vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa. Lymfaterapian avulla tehostetaan elimistön imunestekiertoa ja vähennetään näin kudoksissa olevaa turvotusta. Terapeutti tekee kevyitä, rytmisiä liikkeitä imunesteen virtaussuuntaan lisäten näin kudosnesteen kiertoa ja estäen nesteen kerääntymistä kudoksiin. Hoitomuotona lymfaterapia on kivuton ja miellyttävä.

Lymfaterapian tukena käytetään erilaisia sidoksia ja lymfateippausta. Lymfaterapiaa käytetään erilaisten turvotusten, vammojen, reumasairauksien ja säärihaavojen hoidossa. Lymfaterapiaa voidaan käyttää myös nopeuttamaan arpikudoksen paranemista. Hoitoon voi tulla sekä lääkärin lähetteellä että ilman.

Kela-korvausta on mahdollista saada seuraavien sairauksien yhteydessä lääkärin lähetteellä:

 • rintasyöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide
 • sädehoito nivustaipeeseen, lantioon tai kainaloon
 • krooninen infektio, lähinnä ruusu
 • synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö

Vyöhyketerapia

vyohyketerapiaVyöhyketerapian lähtökohtana on ajatus, että koko kehomme heijastuu pienemmässä mittakaavassa jollekin muulle kehon osa-alueelle, esimerkiksi jalkateriin. Jokaiselle kehonosalle ja elimelle on oma heijastepisteensä jalkaterään muodostuvassa heijastekartassa. Vyöhyketerapiassa pyritään näitä heijastepisteitä käsittelemällä stimuloimaan tiettyä kehonosaa, kudosta tai elintä. Hoito vilkastuttaa myös aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja imunestekiertoa. Vyöhyketerapia toimii kokonaisvaltaisena rentouttavana hoitona.

Ajanvaraus vyöhyketerapiaan: DiaFysio Metsämiehenkatu 044 705 2208

Muut hoidot

Asentohuimaushoito

Hyvänlaatuinen asentohuimaus on yleisin tasapainohäiriöiden syy. Oireena on kiertävä, voimakas, muutamia kymmeniä sekunteja kestävä huimaus, joka liittyy asennon muutoksiin. Tyypillisesti huimaus alkaa makuulle mennessä, makuulla päätä kääntäessä tai ylös noustessa.

Hyvänlaatuinen asentohuimaus johtuu sisäkorvan tasapainoelimen toimintahäiriöstä, kaarikäytäviin ajautuneista kiteistä. Oireet voidaan saada poistumaan liikesarjoilla, joilla kiteet ohjataan pois kaarikäytävistä. Asentohuimauksen tutkimisessa kuormitetaan tasapainojärjestelmää hetkellisesti erilaisilla asennon muutoksilla. Tulosten perusteella pystytään ohjaamaan oikeat harjoitteet kotona tehtäväksi. Suurella osalla oireet helpottuvat huomattavasti tai poistuvat jopa kokonaan ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Ajanvaraus asentohuimaushoitoon:
Diafysio Yrjönkatu 044 705 2266 ja
DiaFysio Metsämiehenkatu 044 705  2208

Kinesioteippaus

Kinesioteippiä käytetään avuksi monenlaisten vammojen, kuten lihasrevähdysten, jänteiden ja lihaskalvon ylirasitustilojen tai väärien lihastoimintamallien hoidossa. Teipin tarkoituksena on tukea kehon eri tukirakenteita tai estää rakenteiden vääriä toimintamalleja. Normaalista jäykästä urheiluteipistä poiketen kinesioteippi ei pyri rajoittamaan liikettä, vaan ohjaamaan sitä oikeaan suuntaan. Kinesioteippi on joustavaa, hyvin hengittävää ja vedenkestävää. Se tuntuu iholla miellyttävältä ja kestää noin 3–5 päivää.

Ajanvaraus kinesioteippaukseen: 
Diafysio Yrjönkatu 044 705  2266 ja
DiaFysio Metsämiehenkatu 044 705 2208

Jalkahoidot

Jalkojen hyvä kunto on tärkeä osa koko kehon hyvinvointia. Pienikin ongelma jaloissa, esim. hiertymä tai rakko, tekee olon epämukavaksi ja vaikuttaa kävelemiseen. Jalkojen kunnosta huolehtiminen on erityisen tärkeää esimerkiksi diabetespotilaille. Jalkahoitoja on tarjolla DiaFysion tiloissa Porissa.

Ajanvaraus jalkahoitoihin:
DiaFysio Yrjönkatu 044 705  2266

Hinnasto

 • Pori Yrjönkatu
 • Pori Metsämiehenkatu

DiaFysio Yrjönkatu hinnasto

Fysioterapia, hieronta, lymfaterapia ja jalkojen perushoito

PalveluKestoHinta
Fysioterapia30 min40,00 €
Fysioterapia45 min50,00 €
Fysioterapia60 min60,00 €
Hieronta30 min30,00 €
Hieronta45 min40,00 €
Hieronta60 min50,00 €
Lymfaterapia45 min50,00 €
Lymfaterapia60 min60,00 €
Lymfaterapia1 h 15 min68,00 €
Lymfaterapia1 h 30 min73,00 €
Jalkahoito (sis. kynsien leikkaus, rasvaus) 30 min40,00 €
Jalkahoito (täydellinen hoito)60 min50,00 €
Toimistomaksu (laskutettaessa lähete-asiakkaita)9,00 €
Kotikäyntilisä (fysioterapia, hieronta, lymfaterapia)
 normaali kulukorvaus (oma auto, bussi)
15,00 €

Kelan suorakorvaus käytössä. 

 

DiaFysio Metsämiehenkatu hinnasto

Fysioterapia, hieronta ja lymfaterapia

PalveluKestoHinta
Fysioterapia30 min40,00 €
Fysioterapia45 min50,00 €
Fysioterapia60 min60,00 €
Hieronta30 min30,00 €
Hieronta45 min40,00 €
Hieronta60 min50,00 €
Lymfaterapia45 min50,00 €
Lymfaterapia60 min60,00 €
Toimistomaksu (laskutettaessa lähete-asiakkaita)9,00 €
Kotikäyntilisä (fysioterapia, hieronta, lymfaterapia)
normaali kulukorvaus (oma auto, bussi)
15,00 €

Kelan suorakorvaus käytössä.

 

Henkilökunta

 • Pori Yrjönkatu
 • Pori Metsämiehenkatu

Pori Yrjönkatu

Päivi Pöykiö,
Yksikönjohtaja
Fysioterapeutti (AMK)
Kuntoutus (YAMK), kesken
FAF Personal Trainer ®
Uinninvalvoja
Työhyvinvointikortti

Kari Johansson,
Vastaava fysioterapeutti
Neurologian erikoistumisopinnot

Eero Kesälä,
Fysioterapeutti (AMK)

Hanne Mailanen,
Fysioterapeutti (AMK)
Fysioterapiaopiskelijoiden kenttäohjaaja
Erityisuimaopettaja
Liikunnanohjauksen peruskurssi
Erityispedagogiikan perusopinnot

Mia Mäkivaara,
Fysioterapeutti (AMK)
Lyko-lymfaterapeutti

Tuuli Saarni,
Fysioterapeutti (AMK)
Eläinfysioterapeutti
Neurologian erikoistumisopinnot
Kuntoutus (YAMK), kesken

Teija Tuulensuu,
Fysioterapeutti
Vodder-lymfaterapeutti
Työfysioterapeutti
Tuki- ja liikuntaelimistön erikoistumisopinnot
Ergonomiakortti

Katja Aaltonen,
Fysioterapeutti (AMK)
Ergonomiakortti

Inkeri Boelius,
Kuntohoitaja
Vodder-lymfaterapeutti
Jalkahoitaja
Osa-aikainen

Päivi Marttila,
Sihteeri

Pori Metsämiehenkatu

Päivi Pöykiö,
Yksikönjohtaja
Fysioterapeutti (AMK)
Kuntoutus (YAMK), kesken
FAF Personal Trainer ®
Uinninvalvoja
Työhyvinvointikortti

Laura Kause,
Fysioterapeutti (AMK)
CorusCardio-ohjaaja
Uinninvalvoja
Neurologisen fysioterapian erikoistumisopinnot

Kirsti Latva,
Fysioterapeutti (AMK)
Bobath-terapeutti
CorusCardio-ohjaaja
Uinninvalvoja
Gerontologian erikoistumisopinnot

Emma Niemi,
Fysioterapeutti (AMK)
CorusCardio-ohjaaja
Uinninvalvoja

Marjaana Vitikka,
Fysioterapeutti (AMK)
CorusCardio-ohjaaja
Uinninvalvoja

Heli Sariola,
Toimintaterapeutti

Tarja Nuotiomaa,
Kuntohoitaja
Vyöhyketerapiahoidot

Maarit Lindeman,
Sihteeri

 

Tilat ja laitteet

 • Pori Yrjönkatu
 • Pori Metsämiehenkatu

DiaFysio sijaitsee Porissa Yrjönkadun ja Itsenäisyydenkadun kulmassa, viidennessä kerroksessa. Tiloihimme on esteetön kulku. Hoitohuoneita on yhdeksän, joista kaksi on isompaa jumppasalia ja yksi jalkahoitohuone. Toisessa salissa on TherapiMaster-hoitolaite ja erilaisia pienvälineitä fysioterapiaan. Toisessa salissa on mahdollisuus painokevennettyyn kävelymattoharjoitteluun koko huoneen alalla. Valjaissa voi harjoittaa kävelyä apuvälineellä tai ilman sekä tehdä esimerkiksi erilaisia koordinaatiota parantavia harjoituksia puolapuilla. Lisäksi salissa on TRX-laite, ylätalja ja laaja valikoima pienvälineitä. Fysikaalisista hoidoista käytössä on TNS-sähköhoito, ultraääni-hoito, lämpöpakkaukset, parafango-savi ja parafiini käsille sekä jaloille.

Tiloihimme on esteetön pääsy. Hoitohuoneita on 9 kappaletta. Lisäksi terapia-allas (allastilassa potilasnosturi), suihku- ja saunatilat, liikuntasali ja kuntosali.

Terapia-allas

 • veden lämpötila 29–31 astetta
 • tilassa allasnosturi
 • altaan syvyys 140 cm

Kuntosali

 • David-kuntosalilaitteet senioreille
 • painokevennetty kävelykuntoutus

Liikuntasali

 • spinningpyörät
 • kuntosalilaitteita
 • erilaisia terapiavälineitä

Fysikaalisista hoidoista käytössä ovat TNS-sähköhoito, ultraäänihoito, lämpöpakkaukset/parafangosavi, parafiinihoito käsille sekä jaloille.

Yhteystiedot

 • Pori Yrjönkatu
 • Pori Metsämiehenkatu

DiaFysio Pori

diafysio_pori_yhteysYrjönkatu 23, 28100 Pori

Aukioloajat:
ma–to klo 8.00–18.00
pe klo 8.00–15.00

Ajanvaraus:
044 705 2266
diafysio.yrjonkatu@pdl.fi

Päivi Pöykiö, yksikönjohtaja
044 705 2210
paivi.poykio@pdl.fi

 

DiaFysio Pori

Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori

Aukioloajat:
ma–to 8.00–19.00
pe 8.00–15.00
myös ​ilta-aikoja saatavilla, ryhmiä myös iltaisin

Ajanvaraus:
044 705 2208
diafysio.metsamiehenkatu@pdl.fi

Päivi Pöykiö, yksikönjohtaja
044 705 2210
paivi.poykio@pdl.fi