Fysioterapiapalvelut

Tarjoamme monipuolisia fysioterapiapalveluita, kuten allasterapia, painotuettu kävelykuntoutus, erilaiset hieronnat, lymfaterapia, vyöhyketerapia, asentohuimaushoito ja kinesioteippaus. Fysioterapiassa pyritään saavuttamaan paras mahdollinen toiminta- ja liikkumiskyky yksilölliset voimavarat, rajoitteet ja toimintaympäristö huomioiden. Fysioterapia voi olla esimerkiksi ennaltaehkäisyä, akuutin ja kroonisen kivun hoitoa, toipumisvaiheen kuntoutusta, pysyvän vamman kuntoutusta tai toimintakykyä ylläpitävää fysioterapiaa.

Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itse maksaen. Käytössämme on myös Porin perusturvan palvelusetelisopimus. Meiltä saa kuntoutusta myös Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelusetelillä, Fysipartnersien sekä Valtionkonttorin kautta. Toteutamme pitkäaikaissairaiden fysioterapiaa mm. Kelan ja vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla. Meiltä voit myös hankkia lahjakortteja.

Fysioterapiapalveluita on saatavilla Porissa Yrjönkadulla ja Metsämiehenkadulla (ks. DiaFysion yhteystiedot). Fysioterapiaa on saatavana myös kotikäynteinä. Palvelukielinä ovat suomen lisäksi englanti, ruotsi ja saksa. Tutustu myös hinnastoomme.


Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on saavuttaa ja ylläpitää paras mahdollinen toiminta- ja liikkumiskyky ottamalla huomioon henkilön voimavarat, rajoitteet ja elinympäristö. Terapian tavoitteena voi olla myös kipujen helpottaminen ja kehittää tietoisuutta ja osaamista omahoidosta.

Terapiamenetelminä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta sekä erilaiset harjoitteet, fysikaaliset hoidot ja manuaalinen terapia.

Fysioterapian alussa terapeutti haastattelee ja tutkii asiakkaan pyrkien selvittämään oireiden taustalla olevat syyt. Näiden avulla terapeutti valitsee asiakkaan kanssa hänelle sopivimmat terapiakeinot vaivan helpottamiseen, oli sitten kyse toimintakyvyn ylläpitämisestä tai parantamisesta tai kivun helpottamisesta. Fysioterapian keinoin voidaan ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinvaivojen syntymistä tai toiminta- ja liikkumiskyvyn alentumista.

Kelan vaikeavammaisten lääkinnällisestä avoterapiasta löydät lisätietoa Kelan kuntoutus -sivultamme.

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Tiesitkö, että fysioterapiaan voi tulla ilman lääkärillä käyntiä? Jos sinulla on pikkuhiljaa tai äkisti alkanutta tuki- ja liikuntaelimistön vaivaa, kipua tai toimintakyvyn rajoitetta, voit tulla suoraan fysioterapeutin vastaanotolle. Fysioterapeutti tutkii ja haastattelee sinut, valitsee vaivasi hoitoon sopivimmat hoitomenetelmät ja antaa sinulle ohjeet omahoitoon. Tarvittaessa fysioterapeutti ohjaa sinut lääkärille jatkotutkimuksiin.

Ajanvaraus fysioterapiaan:

DiaFysio / Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori
044 705 2208

DiaFysio / Yrjönkatu 23, 28100 Pori
044 705 2266


Allasterapia

Allasterapia on fysioterapiaa, jossa käytetään hyväksi veden vastusta ja kehoa kannattelevia ominaisuuksia. Vesi mahdollistaa erilaisia tasapaino- ja kävelyharjoituksia, jotka eivät välttämättä muuten onnistuisi. Veden kelluttava ominaisuus keventää nivelten, jänteiden ja lihasten kuormitusta. Terapian tavoitteena on toimintakyvyn kehittäminen ja ylläpitäminen.

Allasterapiaan on mahdollista päästä lääkärin lähetteellä tai sopimuskumppaneiden kautta, kuten Perusturvan tai Kelan maksusitoumuksella. Yksilöllisen allasterapian lisäksi tarjoamme eritasoisia vesijumppia liikuntaryhmissä.

Ajanvaraus allasterapiaan:

DiaFysio / Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori
044 705 2208


DiaFysio / Painotuettu kävelykuntoutusPainotuettu kävelykuntoutus

Painotuetussa kävelykuntoutuksessa liikkumista kevennetään kattoon kiinnitettyjen valjaiden ja tukiliivin avulla. Tämä mahdollistaa kävelyn sekä seisten tehtävät harjoitukset myös henkilöille, jotka eivät pysty tukeutumaan alaraajoihinsa. Kuntoutujan ei tarvitse kannatella itse koko kehonsa painoa ja ilman kaatumisriskiä harjoittelu on myös turvallista.

Ajanvaraus:

DiaFysio / Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori
044 705 2208

DiaFysio / Yrjönkatu 23, 28100 Pori
044 705 2266


Asentohuimaushoito

Hyvänlaatuinen asentohuimaus on yleisin tasapainohäiriöiden syy. Oireena on kiertävä, voimakas, muutamia kymmeniä sekunteja kestävä huimaus, joka liittyy asennon muutoksiin. Tyypillisesti huimaus alkaa makuulle mennessä, makuulla päätä kääntäessä tai ylös noustessa.

Hyvänlaatuinen asentohuimaus johtuu sisäkorvan tasapainoelimen toimintahäiriöstä, kaarikäytäviin ajautuneista kiteistä. Oireet voidaan saada poistumaan liikesarjoilla, joilla kiteet ohjataan pois kaarikäytävistä. Asentohuimauksen tutkimisessa kuormitetaan tasapainojärjestelmää hetkellisesti erilaisilla asennon muutoksilla. Tulosten perusteella pystytään ohjaamaan oikeat harjoitteet kotona tehtäväksi. Suurella osalla oireet helpottuvat huomattavasti tai poistuvat jopa kokonaan ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Ajanvaraus asentohuimaushoitoon:

DiaFysio / Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori
044 705 2208

DiaFysio / Yrjönkatu 23, 28100 Pori
044 705 2266


Kinesioteippaus

Kinesioteippiä käytetään avuksi monenlaisten vammojen, kuten lihasrevähdysten, jänteiden ja lihaskalvon ylirasitustilojen tai väärien lihastoimintamallien hoidossa. Teipin tarkoituksena on tukea kehon eri tukirakenteita tai estää rakenteiden vääriä toimintamalleja. Normaalista jäykästä urheiluteipistä poiketen kinesioteippi ei pyri rajoittamaan liikettä, vaan ohjaamaan sitä oikeaan suuntaan. Kinesioteippi on joustavaa, hyvin hengittävää ja vedenkestävää. Se tuntuu iholla miellyttävältä ja kestää noin 3–5 päivää.

Ajanvaraus kinesioteippaukseen: 

DiaFysio / Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori
044 705 2208

DiaFysio / Yrjönkatu 23, 28100 Pori
044 705 2266


Vatsan alueen ja lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia

Onko sinulla pitkäaikaisia selkävaivoja? Epäiletkö suorien vatsalihasten erkaumaa? Oletko raskaana tai synnyttänyt? Onko sinulle tehty vatsanalueen leikkaus? Osaava fysioterapeutti ohjaa sinulle turvalliset harjoitteet kuntoutumiseen ja vaivojen ennaltaehkäisemiseksi. Fysioterapeutti ohjaa turvalliseen harjoitteluun ja antaa ohjeita myös hyvään ergonomiaan.

Vatsanalueen toimintahäiriöiden fysioterapia on ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jossa otetaan asiakas kokonaisuutena huomioon. Fysioterapia pohjautuu tutkittuun tietoon sekä vahvaan kliiniseen osaamiseen.

 

DiaFysio-logoKela.ai-1Kuntoutusyrittäjät