DiaPuisto

DiaPuiston toiminnallinen ja esteetön ympärivuotinen puistoalue sijaitsee Länsi-Suomen Diakonialaitoksen alueella metsäisessä maastossa. Puisto on tarkoitettu erityisesti ikäihmisille, muistisairaille sekä heidän läheisilleen. Puistotoiminnan tavoitteena on edistää ikäihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Ikäihmiset ovat olleet itse mukana suunnittelemassa puistoa. ”Ajatus oli, että siellä olisi hyvä liikkua, pääsisi menemään rollaattorin kanssa, olisi penkkejä riittävästi ja sopivissa paikoissa, saataisiin istua ja katsella, nauttia auringosta, kuulostella linnun laulua ja voisi harrastaa jotain”, kertoo puiston suunnitteluun osallistunut ikäihminen.

DiaPuisto on esteetön 530 metriä pitkä valaistu reitti, jossa on runsaasti näköetäisyydellä toisistaan olevia penkkejä. Penkit ovat normaalia korkeampia, joten ikäihmisten on niihin hyvä istahtaa. Puistossa on esteetön kota ja puucee sekä pöytäalue, jossa voi nauttia vaikka eväitä. Aivojumpaksi ja keskustelun pohjaksi on puistoreitillä kysymyksiä vastauksineen sekä kaikille avoimet kukkamaa, istutuslaatikko ja kasvihuone. DiaPuistossa järjestetään tapahtumia ja teemapäiviä sekä erilaisia toiminnallisia ryhmiä. Joskus puistossa käy myös eläinvieraita: kaverikoiria, alpakoita tai maatilan eläimiä.

DiaPuiston polkuAlue tarjoaa luonnonläheisen ympäristön ulkoiluun, hiljentymiseen, toiminnallisiin tuokioihin ja erilaisten tempausten järjestämisiin. Puistoon voi tulla vierailulle yksin, kaksin tai ryhmissä. Yleishyödylliset järjestöt ja yhdistykset voivat puistossa järjestää tapahtumia ja teemapäiviä.

Eri toimijatahojen mahdollista järjestää alueella tapahtumia. Projektipäällikkö ottaa vastaan kotavarauksia, opastaa tarvittaessa järjestelyissä, tutustuttaa DiaPuistoon ja kertoo Diakonialaitoksen alueen mahdollisuuksista. DiaPuiston käyttö ja yhteistyö on yhdistyksille ja yhteisöille maksutonta. Yksityishenkilöiden ja yritysten Piilopirtti-/kotavaraus on maksullinen. DiaPuisto-päivän yhteydessä voi nauttia myös muista Diakonialaitoksen palveluista.

DiaPuiston toistuvat tapahtumat 1.6.–31.12.2019

TORI
Joka kuukauden toinen torstai (13.6., 11.7., 8.8., 12.9., 10.10., 14.11. ja 12.12.) klo 13.30 Piilopirtin piha-alueella.

TULI KODALLA
Parillisten viikkojen perjantaina klo 13–14.00. Omien eväiden paistomahdollisuus.

JUHANNUSAATON HARTAUS
Perjantaina 21.6. klo 16.00 DiaPuistossa

JOULURAUHAN JULISTUS
Joulurauhan julistus kodalla maanantaina 23.12. klo 10.00.

 

Yksittäistapahtumista ilmoitamme

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Hanna-Liisa Kotsalo
044 705 2171
hanna-liisa.kotsalo@pdl.fi

 

 

ray_logo