Saattohoitokoti

Diakonialaitoksen Saattohoitokoti on vaativaa erityistason saattohoitoa toteuttava yksikkö.

Saattohoitoon tullaan joko lääkärin lähetteellä oman kunnan maksusitoumuksella tai itse maksaen. Hoitopäivän hinta määritellään potilaan tarvitseman hoidon perusteella. Olemme Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Porin Perusturvan palliatiivisen ja erityistason saattohoitopalvelun palveluntuottaja.


Potilaiden hoito

Potilaamme saavat inhimillistä, yksilöllistä ja laadukasta hoitoa sekä turvallista ja jatkuvaa oireiden lievitystä kodinomaisessa ympäristössä. Potilasta hoitavat oirehoitoon ja saattohoitoon perehtyneet lääkärit, sairaanhoitajat ja lähihoitajat. Heidän lisäkseen moniammatillisessa työryhmässä toimivat tarpeen mukaan sosiaaliohjaaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, psykologi, diakonissa, seksuaalineuvoja ja virikeohjaaja. Myös papin ammatillinen apu on käytettävissä.

Moni parantumattomasti sairas pelkää erityisesti kipuja. Saattohoitokodissa kivun hoito on ensisijaisen tärkeää ja siihen on olemassa monia tehokkaita hoitokeinoja. Saattohoitokotimme antama oirehoito ja saattohoito perustuvat tutkittuun tietoon, erikoisosaamiseen ja pitkään kokemukseen.


Saattohoitokodin tilat

Saattohoitokodin potilashuoneet ovat viihtyisiä ja hyvin varusteltuja yhden hengen huoneita. Huoneissa on televisio, jääkaappi, erikoisvuode ja tilanteen vaatiessa motorisoitu ilmakennopatja. Omaisilla on halutessaan mahdollisuus yöpyä  potilaan luona. Alueen luonnonkaunis ympäristö ja talon monipuolinen vapaa-ajan ohjelma ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä.


Yhteystiedot

Diakonialaitoksen Saattohoitokoti
Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori

Hoitajat, 044 705 2223
Saattohoitokodin lääkäri, 044 705 2155

Diakonialaitoksen Saattohoitokoti toimii palliatiivisen lääketieteen erityiskoulutusyksikkönä. Toimintajärjestelmämme perustuu ISO 9001:2015 sertifikaattiin.